Prosessert mat og kroppen vår

Announced By Rolf Angelsen Announced On 15. January 2020

Hjertelig velkommen til det første foredraget i Friskere liv-serien i Adventkirken Mjøndalen denne våren. Onsdag 22. januar kl. 18.15 får vi besøk av Mette Svendsen. Hun har en doktorgrad i klinisk ernæringsfysiolog og er førstelektor ved Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap. Hun kaller foredraget sitt for:

HVA GJØR DEN PROSESSERTE MATEM
MED KROPPEN VÅR?

 Foredraget tar utgangspunkt i nyere forsking som viser at mye av den ferdigmaten vi spiser, ikke er av det beste slaget med hensyn til helsa vår. Det viser seg nemlig at måten vi lager maten på, avgjør om den er sunn. Mye av maten vi finner i butikkhyllene, er såkalt ultraprosessert mat. Image by <a href="https://pixabay.com/users/vivi14216-998567/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=905513">vivi14216</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=905513">Pixabay</a>

Forskningen viser at vi spiser mer av den og at vi dermed blir tjukkere. Vi tror det blir et både spennende og utfordrende foredrag. Kanskje er det lurt å legge om på matvanene våre og lage mer mat fra bunnen av?


SERVERING: Som vanlig blir det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens Festsal i forkant av foredraget 22. januar. Festsalen åpner dørene kl. 15.30 og avslutter serveringen kl. 18.00. 

Plakat




 

Sabbatens begynnelseog slutt

Sunset

Sted: Mjøndalen, Buskerud

Start: 17:44, 28 Feb 2020

Slutt: 17:46, 29 Feb 2020