Seventh-Day Adventist Church

- Mjøndalen Adventistkirke Et kjærlig menighetsfellesskap til ære for Gud og til glede for mennesker.

Menu

Friskere liv

Friskere liv, en serie helseforedrag i Adventistkirken Mjøndalen
I høst- og vårsemesteret arrangerer vi en til to onsdager i måneden, et foredrag med aktuelle tema om helse og velvære. De samme onsdagene har vi også en café i kirkens festsal. Den er åpen (15.30-18.00) for alle som ønsker å få et velsmakende vegetarisk måltid til en rimelig penge i et hyggelig miljø. Les mer om den her.
Til foredragene er det fri adgang. Hjertelig velkommen.

Dr. Jan Fossum

Onsdag 11. oktober kl 18.00    
Kan vi bremse aldringsprosessen?

Forskerne sier at telomerene, som er bunter av DNA som sitter i hver ende av kromosomene våre, kan si noe om den biologiske alderen vår. Stemmer det at livsstilsendringer kan få krympede telomerer til å vokse ut igjen?

Foredragsholder Jan Fossum er lege, revmatolog og spesialist i indremedisin. Han er godt kjent som overlege ved Hokksund rehabiliteringssenter og Jeløy Kurbad

Bjørn Skålhegg

Onsdag 25

. oktober kl 18.00 
Proteiner   -   myter og fakta? 

Foredragsholde:Bjørn Skålhegg er professor ved Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.

I dette foredraget ser han på hva som er sant og hva som bare er myter når det gjelder proteiner? Hvordan tar kroppen imot proteinene? Hvilken nytte gjør de? Gir mye proteinpulver store muskler? Hvor mye proteiner trenger vi egentlig? Må vi spise kjøtt for å få nok proteiner eller kan vi få like gode proteiner fra planteriket?
Mary Jo Sandberg

.Onsdag 8. november kl 18.00

Vonde opplevelser setter spor

Foredragsholder Mary Jo Sandholm er sykepleier og spesialist i forebygging av barnemishandling, Oslo Universitetssykehus.

Det er dramatisk mange mennesker som bærer med seg traumatiske erfaringer fra barndommen, som preger deres liv og fører til både fysiske og psykiske helseplager. 

  • Hva er sammenhengen? 
  • Hvorfor har de fleste av oss ikke hørt det før? 
  • Hva kan vi gjøre?


Helle Metzel

Onsdag 22. november kl 18.00
Kostnold og bærekraft
Foredragsholder Helle Meltzer er forskningssjef ved Folkehelseinstituttet og medlem av Nasjonalt råd for ernæring.
Uten tvil har maten vi spiser, en stor innvirkning på både miljøet og helsen vår. I dette foredraget vil Helle Margrete Meltzer fortelle om arbeidet med å utvikle bærekraftige kostråd for Norge. Vi er i dag i overkant av 7 milliarder mennesker på kloden – FN anslår at vi vil være 9,7 milliarder i 2050 og opp mot 11,2 milliarder i 2100. Hvordan skal vi klare å gi nok, sunn og trygg mat til så mange i skyggen av globale klimaendringer, utbredt vannmangel, omfattende forringelse av jordsmonnet og reduksjon av biologisk mangfold, samtidig som vi har stadig voksende sult- overvekt- og feilernæringsproblemer?
Tidligere foredrag
Det har vært flere foredrag i serien, men vi har dessverre bare opptak fra ett av foredragene.
Onsdag 18. januar 2017 kl 18.00

Musikalsk helsekåseri av Allan Fjelmberg, lege ved Skogli helse- og rehabiliteringssenter. Han har også en mastergrad i folkehelse. På fritiden er han musiker:


PDF-versjon av presentasjonen hans
.