Seventh-Day Adventist Church

MJØNDALEN Et kjærlig menighetsfellesskap til ære for Gud og til glede for mennesker.

Menu
Hvordan startet det hele?
Fotokilde Adventistkirken

Hvordan startet det hele?

  • FaceBook
  • Twitter
En ny film om Adventistkirkens opprinnelse. Korrekt utregning, men feil tolkning. Det førte til sorg, smerte og motløshet. Slik begynner historien om Syvendedags Adventistkirken. Se filmen om Adventistkirken på YouTube*.

Basert på faktiske hendelser, er filmen «Tell The World» en fengslende historie om en liten gruppe bønder fra nordøst-regionen i USA. De legger grunnlaget for en organisasjon som har frontet saker som helse, utdanning, kommunikasjon og bibeltolkning.

Filmen begynner med en oppsiktsvekkende oppdagelse gjort av bonden og tidligere nordstatssoldat William Miller, spilt av Bill Lake. Etter flere års studier, konkluderer Miller med at Jesus vil komme tilbake i 1843. Hans prekener sammen med bibelske og historiske bevis var så overbevisende at tusenvis av mennesker solgte alt, bekjente sine synder og ventet på hendelsen med store forventninger. Til slutt bestemte de seg for datoen: 22.10.1844.

Dagen kom, men Jesus kom ikke tilbake. Sammen med en liten gruppe mennesker, valgte Miller og hans kone Lucy, spilt av Kate Hurman, å forbli trofaste mot Gud, i tillegg til Ellen Harmon (Tommie Amber-Pirie), James White (Stephen MacDonald) og Joseph Bates (Timothy Paul Coderre).

Produsert av Syvendedags Adventistkirken i Australia, presenterer serien detaljert både de smerter og gleder som forfatteren og profeten Ellen G. White opplevde. Hun regnes som en av de 100 mest innflytelsesrike personer i amerikansk historie av Smithsonian Institute.

Hennes veiledning og råd, grunnlagt på bibelstudier, samt drømmer og visjoner fra Gud, ledet kirken  til å bli en verdensomspennende bevegelse innen helse, utdanning, utvikling av lokalsamfunn og katastrofehjelp.

Kirkesamfunnet har en tilstedeværelse i mer enn 200 land med til sammen ca. 19,5 millioner medlemmer. Den driver tusenvis av utdannings- og helseinstitusjoner, matfabrikker, en global bistandsorganisasjon. En ny kirke etableres også hvert tredje minutt.

Dette er den største produksjonen noensinne, laget om historien til Adventistkirken. Det viser den vanskelige oppstartsfasen. Usikkerhet, tvil, død og fattigdom var blant utfordringene som pionerene måtte overvinne.

Denne serien søker å vise at det som skuffet tusenvis av mennesker, nå gir håp til millioner: Jesus kommer snart.


SE FILMEN PÅ https://www.youtube.com/playlist?list=PL-k2Gb-DBYo8K8CJN9GKj_XMKEZtg4Pbs

Teksting er oversatt til noen språk, men det er mulig å få en automatisk oversettelse til norsk. Det blir litt rart noen ganger men med litt velvilje er det mulig å få en god ide om hva som blir sagt. Klikk på Innstillinger, velg automatisk oversettelse og bla ned til du kommer til Norsk.

0 comments

Legg til kommentar
 

Legg til din kommentar

For å legge inn en kommentar må du logge inn eller registrere deg.

Etter flere års studier, konkluderer Miller med at Jesus vil komme tilbake i 1843.