Opplysninger

 • Friskere Liv

  Lagt ut av Rolf Angelsen den 15. February 2020

  Tom Schandy er norsk naturfotograf, journalist, redaktør, forfatter og forlegger. Han er en av de mest profilerte naturfotografene i Norge og en etterspurt foredragsholder. Schandy har gitt ut mer enn 3 bøker om natur, friluftsliv og kultur i både Afrika, Sør-Amerika og Antarktis. 

  Tom Schandy har besøkt regnskoger i både Sør-Amerika, Afrika og Asia. Regnskogene dekker bare 6 prosent av jordas overflate, men har mer enn halvparten av jordas arter. Dessuten spiller de en viktig rolle i reguleringen av jordas klima og forsyner oss med viktige medisinplanter. I foredraget tar han oss med i en spennende, men dessverre truet verden.

  SERVERING: Som vanlig blir det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens Festsal i forkant av foredraget. Festsalen åpner dørene kl. 15.30 og avslutter serveringen kl. 18.00. 

   Kommende foredrag:

  18. mars: Heidi Ranvik Jensen

  Tittel: Når kroppen snakker høyt om livet…

  Heidi Ranvik Jensen er psykiater og jobber ved Spesialisert Poliklinikk for Psykosomatikk og Traumer ved Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Hun er spesielt opptatt av kroppens rolle i terapeutisk arbeid med komplekse traumer.  

  Psykiske traumer setter dype kroppslige spor. Det gjør også våre tidligste relasjonserfaringer, som er knyttet til opplevelsen av hvem vi er. Noen ganger begynner kroppen å snakke høyt på et språk vi ikke forstår. Uforklarlige kroppslige plager kan dukke opp i kjølvannet av barndomstraumer og senere livsbelastninger. Hvordan kan vi lære å «lese» og forstå kroppens uttrykk? Og bli venn med kroppen, så vi lytter og tar hensyn til den i tide?

  1.april: Allan Fjelmberg

  Tittel: Levevanenes påvirkning på mental helse, kognitiv funksjon og atferd

  Allan Fjelmberg er lege ved Skogli Helse- og rehabiliteringssenter på Lillehammer. Han er spesielt opptatt av å forebygge og behandle livsstilssykdommer og har en utdanning i livsstilsmedisin fra USA.

   

  Sunne levevaner kan bidra til et friskere og lengre liv. Men, er dette det eneste en sunn livsstil kan bidra med?

  I dette foredraget skal vi se nærmere på hvordan levevaner som fysisk aktivitet, stress, kosthold, osv. påvirker «toppetasjen», i første rekke mental helse, kognitiv funksjon og atferden vår.

  Hjertelig velkommen!

 • Kirkemorro - 18.april

  Lagt ut av Rolf Angelsen den 09. February 2020

  18. april kl. 10.30-13 blir det Kirkemorro i kirken. Denne dagen er et arrangement for hele menigheten, fokus er på barn og familier.
  Kl. 10.30 starter aktivitetene med ulike stasjoner i hele kirken. På hver post er det et bibelvers knyttet til tema. Voksne, ungdommer og tenåringer er med å bidrar på postene.
  Dette er det en dag hvor man er sammen på tvers av generasjoner. Harald Giesebrecht fra barne og familieavdelingen holder andakt.

  Sett av dagen allerede nå.
  Forrige gang var det ca 87 barn og unge som var med på arrangementet. 
  Vi ønsker at så mange som mulig av kommer. Inviter gjerne mange venner og kjente til å bli med.
  Det vil bli en voksen sabbatskole for de som ønsker det. Mer info kommer.
  Har du list til å hjelpe til? Ta kontakt med Lis.
 • Gudstjenester i februar

  Lagt ut av Rolf Angelsen den 26. January 2020

  15. februar

  Den ultimate livsstilRom 8,1-39

  «I Kristus Jesus» er Paulus sitt favorittuttrykk for å beskrive kristenlivet. Han bruker uttrykket 164 ganger.
  Romerne 8 handler om livet i Ånden og håpet som Jesus gir. Ordet «Ånden» er brukt hele 19 ganger.
  Oppdag hvordan innholdet i dette kapittelet kan gi deg en optimal livskvalitet.

  Skriftlesning: Rom 8,38.39

  Taler: Reidar J. Kvinge 

  22. februar

  Berøring og befaling - Matt 28. Vers 16-20

  Sende ut, gjøre disipler - dele med seg av troen.

  Taler: Willy Aronsen

  29. februar

  Apologetikk, del 2 - Salomos ordspråk 3:5-6

  Hvordan forsvare Guds ord?

  Taler: Christian Ødegård • Spis plantebasert på Onsdagscaféen

  Lagt ut av Anonym den 15. January 2020

  Neste Onsdagscafé blir den 19. februar.Menyen kan du lese her.
  Adventistkirken har i mange år løftet frem en livsstil der maten vi spiser hovedsakelig kommer fra planteriket. Det er sunt for kroppen og sunt for klima. Her kan du til en rimelig pris, prøve hvordan det kan smake. Vi tilbyr tre ulike retter og en dessert hver gang. Ta selv hva du vil ha.Image by <a href="https://pixabay.com/users/REDQUASAR-4694717/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=2117315">REDQUASAR</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=2117315">Pixabay</a>
  Det vi serverer er for det meste vegansk, men noen ganger bruker vi også litt egg og melk. Vi tilstreber at minst en av rettene er gluten- og/eller melkefri hver gang.
  Caféen er åpen fra kl 15.30 til kl 18.00.
  Cafédager våren 2020:  19. februar, 4. pg 18. mars og 1.april.


  Interessert i å få tilsendt informasjon?

  Meld deg på vårt nyhetsbrev i skjemaet under

  * obligatorisk felt

  Vennligst velg alternative måter du vil tillate Adventistkirken Mjøndalen å kontakte det på:

  Du kan melde deg av når som helst ved å klikke på linken nederst i våre eposter. For informasjon personvern kan du besøke vår nettside.

  Vi bruker Mailchimp som vår informasjonsplatform. Ved å klikke på “Send inn”-knappen nedenfor, godtar du at din informasjon overføres til Mailchimp for behandling. Les mer om Mailchimp's personvernregler her.


 • Kristendommen under lupen

  Lagt ut av Rolf Angelsen den 15. January 2020

     -   en mulighet til å bli bedre kjent med Bibelen! 

  Vi fortsetter studiene i Johannes Åpenbaring. På torsdag står kapittel 10 og 11 for tur. 

  Image by <a href="https://pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=2147351">Dimitris Vetsikas</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=2147351">Pixabay</a>

  Vi leser Bibelen med åpent sinn og tar imot alle kommentarer, spørsmål og assosiasjoner. Angår dette oss i vår tid? Er det fremdeles noe «som heretter skal skje»?

  Så hjertelig velkommen til Festsalen i Adventkirken! Inviter gjerne med venner. Vi har god plass. Vi starter med å spise et enkelt måltid sammen før vi samtaler om kveldens tekst.

  Vi møtes torsdag 27. februar kl. 19.00. Hjertelig velkommen!

 • Ønsker du kunngjøringen på epost?

  Lagt ut av Rolf Angelsen den 02. December 2018  Som hovedregel sendes kunngjøringene ut fredag morgen. Fra tid til annen kan det også bli sendt ut informasjon i tillegg til dette.
  Ønsker du å ha noe med på ukens kunngjøring, bør det være oss i hende innen onsdag kl 21. 

  Meld deg på kunngjøringen

  * Obligatorisk felt

  Se oversikt over utsendte kunngjøringer.

Sabbatens begynnelseog slutt

Sunset

Sted: Mjøndalen, Buskerud

Start: 17:44, 28 Feb 2020

Slutt: 17:46, 29 Feb 2020