Friskere liv

Hjertelig velkommen til helseforedrag i Adventkirken Mjøndalen! På helt ulike områder vil foredragsholderne gi oss mer kunnskap og inspirasjon til å ta vare på oss selv, kloden og hverandre. 

SERVERING:
I forkant av foredragene er det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens Festsal. Festsalen åpner dørene kl. 15.30 og avslutter serveringen kl. 18.00.

Onsdag 25.1. kl 18.00 Åtte nøkler til god helse, enkelt rimelig og tilgjengelig for alle
Et foredrag til minne om Svanhild Stølen, helse og miljøleder for Adventistkirken

Foredragsholder Lasse Stølen har tatt et dypdykk i Svanhilds filer og presentasjoner.
Hvor kommer denne iveren etter å formidle helseinformasjon som en kan stole på, fra. Hun ville ha med seg alle aspekter av menneskelivet, det fysiske, det psykiske, det sosiale og det åndelige.
Alt henger sammen, vi kan ikke dele oss i biter. Det er spesielt at ei kirke, en menighet, engasjerer seg så sterkt i å drive helsearbeid.

Det hele startet på 1860-tallet. I dag omfatter helsevirksomheten til Adventistkirken alt fra små klinikker på landsbygda i Afrika til sykehjem, sykehus, rehabiliterings-institusjoner og universitet som utdanner helsepersonell.

Men idéen, grunnlaget, er det samme overalt, å hjelpe mennesker til et friskt og langt liv, så godt det er mulig!

Foredragsholderen Lasse Stølen


Tidligere foredrag:

Onsdag 23.11. kl 18.00 Kan vi gjøre mer enn å reparere ved hjertesykdom?
Foredragsholder Alf Åge R. Pettersen er overlege ved kardiologisk seksjon, medisinsk avdeling ved Ringerike sykehus. Onsdag 26.10. kl 18.00 Tema: Når stoffskiftet krangler
Foredragsholder Jørn Ossum er fastlege og spesialist i allmenn-medisin.

Han vil snakke om stoffskiftehormoner og forbrenning, symptomer på høyt og lavt stoffskifte, litt om jodmangel og litt om hvorfor radioaktivitet er farlig for skjoldbruskkjertelen og hva vi kan gjøre for å beskytte oss.

Onsdag 12.10. kl 18.00 Tema: Fuglenes fantastiske verden

Foredragsholderen Tom Schandy er naturfotograf og forfatter. Kveldens tema er hentet fra hans nye bok: Fuglenes fantastiske verden. Der har han all tekst og alle bilder. Dette er ei bok som forteller om fuglenes liv – om fugler ved verdens ende, om matvaner, om kurtisering, leik og hekking, samt fugletrekk og trusselen mot fuglene. En altomfattende bok fullspekket med fakta om fuglenes liv. Bildene er hentet fra alle verdens hjørner – og til sammen er det blitt en praktfull bok som tilbys signert på møtet. I foredraget vil Schandy fortelle mye spennende om fuglenes liv. Full pris Kr. 398, foredragspris kr. 350,-.
Tom Schandy er født i 1962 og har jobbet hele livet med naturformidling, siden 2000 på fulltid, etter ti år på halvtid som rådgiver i WWF Verdens Naturfond. Han har gitt ut rundt 40 bøker, skrevet hundrevis av artikler om natur, dyreliv og friluftsliv og holdt et stort antall foredrag i inn- og utland.

Bildene hans har vunnet store internasjonale forokonkurranser, blant annet Wildlife Photographer of the Year. Han er også redaktør av magasinet Natur&Foto og leder fototurer og workshops for naturfotografer. Han har alltid vært opptatt av naturvern og skriver gjerne kronikker i aviser om ulike problemstillinger.

I foredraget vil han også si litt om helsefremmende fugleinteresse og om truslene mot fuglene. En verden uten fuglesang er en depressiv verden!!

Foredraget begynner kl. 18.15 og varer ca 1 time.

SERVERING: Onsdagskaféen åpner også for første gang denne høsten. Som vanlig blir det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens Festsal i forkant av foredraget.
Ta gjerne en tur i forkant til  caféen som er åpen fra 15.30 til 18.00. Les mer her.


Tidligere foredrag

Onsdag 21.9 kl 18.15 Tema: Hva vet vi om måltidsrytmer og helse

Hva er best? Mange små måltider eller få og store?
Spiller det noen rolle når vi spiser?
Er det lurt å ha lang avstand mellom to av måltidene?
Bør vi spise frokost selv om vi ikke er sultne?

      
Problemstillingen er veldig aktuell og var for kort tid siden oppe til diskusjon hos Fredrik Solvang i Debatten i NRK.

 

6. april kl 18.00: DEN NYE FISKEN: om temmingen av laksen og alt det forunderlige som fulgte

Foredragsholder: Simen Sætre er forfatter med bakgrunn som journalist i Morgenbladet og Aftenposten. Han har skrevet flere kritikerroste sakprosabøker, blitt tildelt Vis-prisen for god forskningsjournalistikk sammen med Kjetil Østli, og blitt nominert til Brageprisen for boka Hugo.

 

SERVERING: Kaféen vår er nå oppe og går annen hver onsdag. Som vanlig blir det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens Festsal i forkant av foredraget. Festsalen åpner dørene kl. 15.30, og vi avslutter serveringen kl. 18.00. 

Hjertelig velkommen!

Friskere liv er en serie helseforedrag i regi av helseteamet i Adventkirken Mjøndalen. Hensikten er å formidle sunn og troverdig helseinformasjon i et marked som svømmer over av helsetilbud i alle retninger. Vi inviterer landets fremste eksperter på områder som angår de fleste av oss. Men selv om foredragene har et høyt faglig nivå, er de også tilrettelagt for et bredt publikum. Disse foredragene er en fri tjeneste og uten kostnad for alle interesserte.

HELSEEXPO: Etter noen av foredragene tilbyr vi en helsetest bestående av kroppssammensetning (En scanning med vår Inbody-analyzer), blodtrykk og kolesterol. Pris kr. 100.

SUNNHETSBLADET: Friskere liv arrangeres i samarbeid med Sunnhetsbladet.  Hvorfor det? Fordi Sunnhetsbladet helt siden bladet kom ut første gang i 1881, har stått for noen enkle nøkler til et sunt liv som er helt i harmoni med moderne forskning, både når det gjelder forebygging og rehabilitering av livsstilssykdommer. Bladet formidler helseinformasjon du kan stole på. Nye abonnenter får et års startabonnement til halv pris, dvs kr. 224, til og med inkludert en helsetest (se ovenfor).
Ønsker du mer informasjon om FRISKERE LIV og muligheten for å få en helsetest, ta kontakt med leder for helseteamet i Adventkirken Mjøndalen, Svanhild G. Stølen: svanhild.stolen@sunnhetsbladet.no, eller på mobil: 482 27 926